Загальна характеристика
Сирний кліщ є шкідником багатьох продуктів, зокрема, тих, що мають високий вміст жиру або білка. Він був виявлений, в пшеничному борошні, соєвому борошні, зародках пшениці, сирі, житньому хлібі, білому хлібі, сумішах вівса, ячменю і пшениці, культурних грибах, різному насінні і фруктах (включаючи сушені банани), сухе молоко і шинці. T.putrescentiae містить щонайменше 20 алергенних компонентів. Характерна спільна сенсибілізація до кліщів, що часто зустрічається у пацієнтів, сенсибілізованих до Dermatophagoides pteronyssinus. Можлива перехресна реактивність між ним і 4 видами кліщів пилу (A. siro, L. destructor, T. putrescentiae і D. pteronyssinus
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження