гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергокомпонент Амброзії полинолистої nAmb a1, IgE (w230)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика інгаляційної алергії

Загальна характеристика

Амброзія є важливою для розвитку алергії бур'яном, що викликає алергічний риніт, астму і кон'юктивіт у сенсибілізованих індівідуумів. Амброзія широко поширена в Європі. Так як у амброзії і полину періоди цвітіння практично збігаються, перехресна реактивність між ними може бути важливим аспектом для пацієнтів з алергією на бур'яни. Amb a 1 - мажорний алерген амброзії, маркер істинної сенсибілізації до амброзії, належить до білкової групи пектат ліаз; близько 95% пацієнтів з алергією на амброзію чутливі до Amb a 1. Він вважається хорошим маркером для специфічної чутливості на амброзію, таким чином вказуючи, що АСІТ алергенами / екстрактами пилку амброзії є клінічно значущою. Вважається, що зазвичай амброзія проявляє перехресну реактивність з іншими членами свого ж сімейства, зокрема, A. psilostachya (амброзія західна, w2), A.trifida (амброзія гігантська, w3), A. acanthicarpa (амброзія несправжня, w4) і A. maritima. Сенсібілізація до пектати ліаз Amb a 1 є в основі перехресної реактивності з іншими рослинами, що містять пектати ліази з високим ступенем гомологіі. Данний білок може вважатися перехресно-реактивним компонентом при алергії на трави і бур'яни. Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.

Показання для призначення

1. Диференціальна діагностика істинної причини алергії і перехресної реактивності при сенсибілізації пилком амброзії 2. Відбір пацієнтів для проведення АСІТ-терапії до пилку амброзії 3. Моніторинг ефективності проведеної АСІТ (алерген-специфічної імунотерапії) до пилку амброзії

Маркер

Мажорний алерген амброзії, маркер істинної сенсибілізації до амброзії

Клінічна значущість

Виявлення справжньої причини алергії у пацієнта до пилку амброзії, прогноз ефективності АСІТ алергенами пилку амброзії

Склад показників:

Алергокомпонент амброзії полинолистної, nAmb a 1, IgE (w230)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

  • Сенсибілізація до мажорного алергену пилку амброзії Amb a 1; прогноз перехресної реактивності з білками трав і бур'янів, прогноз АСІТ до пилку амброзії.
  • Відсутність сенсибілізації до алергену пилку амброзії Amb a 1; тривале обмеження або виключення контакту з алергеном; успішне проведення АСІТ до алергену пилку амброзії
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому