Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Персика, rPru p1 PR‑10, IgE (f419)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Алерген персика, Pru p 1, є членом сімейства протеїнів (PR)-10, і має спільну структуру, гомологічну основному пилку берези, Bet v 1. Pru p 1 може перехресно реагувати з іншими сімействами білків PR-10, гомологічними протеїну Bet v 1, такими як плоди Rosaceae, фундук, морква та селера, також білки PR-10 також містяться в рослинах ряду Fagales (береза, ліщина, бук), а також у віддалено пов’язаних джерелах їжі, таких як персик, арахіс, полуниця та вишня Сенсибілізація Pru p 1 досить поширена в областях із високим рівнем гіперчутливості до пилку берези. Клінічні симптоми, пов’язані з чутливістю Pru p 1, зазвичай вражають ротову порожнину і часто є легкими або помірними , та зазвичай призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла). Даний алерген втрачає свої алергенні якості під дією теплової обробки та травних ферментів. Pru p 1 також може вступати в перехресну реакцію з пилком трав або вільхи, що призводить до синдрому « Їжа-пилок» (PFAS).

Показання для призначення

1. Діагностика причин орального алергічного синдрома.

2.Харчова алергія на фрукти та овочі.

3. Диференціальна діагностика причин анафілаксії.

Маркер

Сенсибілізації до білку PR-10

Клінічна значущість

 Сенсибілізація до Pru p 1 призводить до симптомів орального алергічного синдрому (свербіж у ротовій порожнині, подразнення слизової оболонки ротової порожнини або набряк губ, язика або горла. Рідко - може бути причиною розвитку анафілаксії.


Склад показників:

Алергокомпонент персика, rPru p 1 PR-10, IgE (f419)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому