гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
F
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергокомпонент Казеїн nBos d 8, IgE (f78)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Фракція казеїну представляє 80% всіх молочних білків. Це основний білок молока, який асоційований з розвитком важких алергічних реакцій і через свою стабільність може викликати алергію як в дитячому так і дорослому віці. Bos d 8 казеїн складається з 4 різних фракцій (альфа s1-, альфа s2-, бета- і к-казеїн), які характеризуються незначною гомологією. Пацієнти майже завжди сенсибілізовані до альфа-казеїнів (100%) та ?-казеїну (91,7%). Bos d 8  термостабільний і стійкий до кислого pH, не є видоспецифічним білком, тому при сенсибілізації до даного компоненту молока можлива підвищена чутливість до молока інших тварин та до сирів (оскільки вони містять казеїн). Казеїн не втрачає своїх властивостей при кип'ятінні, тому при наявності сенсибілізації до казеїну необхідно відмовитися як від молока без або після термічної обробки, також потрібно виключити вживання продуктів, до складу яких воно входить.
Алергія на казеїн може проявлятись патологією шкіри: кропив’янка, ангіоневротичний набряк, атопічний дерматит; порушеннями з боку шлунково-кишкового тракту: хейліт, біль в животі, нудота, блювання, діарея, синдром подразненого кишківника; порушенням функції респіраторної системи: алергічний риніт, загостренням астми та\або в вигляді системних анафілактичних реакцій у важких випадках. 
 

Показання для призначення

1. Діагностика первинної сенсибілізації до алергокомпонента молока nBos d 8 казеїну
2. Прогноз ризику перехресних реакцій на молоко
3. Обґрунтування рекомендацій щодо елімінації молока та при підборі гідролізованих сумішей для дітей раннього віку
4. При обстеженні дітей з алергічними захворюваннями 

Маркер

Маркер істиної сенсибілізації до молока

Клінічна значущість

Виявлення сенсибілізації до алергокомпоненту молока Bos d 8, обґрунтування тактики ведення пацієнтів (елімінація молока, підбір гідролізованих сумішей)  


Склад показників:

Алергокомпонент Молока nBos d 8, казеїн, IgE (f78)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

  •  Сенсибілізація до алергокомпоненту nBos d 8 казеїну

  • Відсутність сенсибілізації до алергокомпоненту nBos d 8 казеїну
     

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому