гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Алергочіп ISAC (112 алергокомпонентів)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика змішаної алергії

Загальна характеристика

Молекулярний підхід в алергології виводить діагностику і лікування алергії на абсолютно новий рівень. Технологія Алергочіпа ISAC використовує окремі компоненти алергену для визначення наявності до них антитіл IgE у кожного окремого пацієнта. Один зразок крові дозволяє проводити вимірювання для всіх доступних алергокомпонентів, що дає можливість диференціювати "справжні" алергії від симптомів, викликаних перехрестною реактивністю, оцінювати ризик важких реакцій і визначати оптимальне специфічне імунотерапевтичне лікування. Переваги, що в кінцевому підсумку можуть поліпшити якість життя пацієнта.

Серед пацієнтів з алергією значна частка хворих є полісенсибілізованими, тобто чутливими до багатьох джерел алергенів.

Алергочіп ISAC - дослідження, що одночасно дозволяє визначити наявність підвищеної чутливості до 112 молекул з 48 джерел алергенів. У процесі дослідження визначаються специфічні IgE-антитіла до харчових, пилкових, епідермальних молекул алергенів, компонентів пліснявих грибів. Склад дослідження оновлено за рахунок алергокомпонентів, що сприяють розширенню і поліпшенню якості діагностичного пошуку при алергії на собак за рахунок Can f 4 та Can
f 6 для діагностики видоспецифічної сенсибілізації
та перехресних реакцій між алергенами домашніх тварин; при алергії на кліщів домашнього
пилу -
Der p 23 – алергокомпоненту, що асоціюється з розвитком бронхіальної астми; при харчовій алергії стало можливим визначення чутливості до важливих харчових алергенів - маркерів анафілаксії: Ana o 3 основного алергокомпоненту кешью, маркера тяжких алергічних реакцій;  Cor a 14 найбільш специфічного маркеру  алергії на фундук та Alpha-Gal – молекули, що відповідальна за розвиток важких алергічних реакцій при вживанні червоного м’яса. Введення нових молекул дозволяє розробити більш персоналізовані плани лікування пацієнтів з вичерпною інформацією і більшою точністю. 

В залежності від того, наскільки унікальні компоненти алергену, вони класифікуються як специфічні або перехрестно-реактивні маркери. Специфічні компоненти алергену більш-менш унікальні за своїм джерелом і зустрічаються тільки у досить обмеженого числа дуже близьких видів. Перехрестно-реактивні алергени, з іншого боку, широко поширені (також у віддалено споріднених видів) і, внаслідок їх високого ступеня структурної подібності, можуть викликати перехрестну реактивність IgE-антитіл. Схеми сенсибілізації на рівні компонентів можуть допомогти оцінити ризик серйозних алергічних реакцій, пояснити симптоми, обумовлені перехрестною реактивністю, і виявити пацієнтів, яким, ймовірно, допоможе специфічна імунотерапія. 

Показання для призначення

Припущення щодо полісенсибілізації пацієнта:
Ідіопатична анафілаксія та кропив'янка
Для обстеження "проблемних" пацієнтів з суперечливими і стертими симптомами  При відсутності ефективності проведеного протиалергічного лікування 

Маркер

 Маркер справжньої видоспецифічної енсибілізації та перехрестної реактивності до алергенів основних груп.

Клінічна значущість

  1. Отримання інформації щодо профіля сенсибілізації пацієнта по групах білків та по джерелу алергена.
  2. Обгрунтування елімінації харчових продуктів.
  3. Обгрутнування специфічної терапії.
  4. Обгрунтування рекомендацій щодо уникнення системних алергічних реакцій.

Склад показників:

Алергочіп ISAC (112 алергокомпонентів)

Метод: ImmunoCAP ISAC твердофазний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: до 100

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

капілярна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

капілярна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка КК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Мікровет (сироватка), 1000 мкл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому