Загальна характеристика
Gal-alpha-1,3-Gal (alpha-Gal) Thyroglobulin – олігосахарид ссавців, що може бути причиною розвитку важкої алергічної реакції. Наявність Ig E-антитіл до alpha-Gal у пацієнта призводить до розвитку альфа-гал синдрому. Первинна сенсибілізація до alpha-Gal, як правило, виникає після укуса Іксодового кліща. Клінічні прояви альфа-гал синдрому (харчова алергія та кропив’янка, ангіоневротичний набряк або анафілаксія) починається через 3-5 годин після вживання червоного м'яса (яловичина, свинина, баранина, конина, дичина та ін.) та субпродуктів ссавців (нирки і печінка) і желатину; або медикаментозною алергією, особливо в разі парентерального введення ліків, отриманих з клітин або тканин ссавців (наприклад, цетуксимаб або колоїди на основі желатину).
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження