Загальна характеристика
Кунжут, як етіологічний фактор харчової алергії відносять до високого ступеня алергізучої активності (без урахування індивідуальних особливостей). При алергічній реакції на кунжут можливий висип, набряки, дискомфорт у шлунку, астма та екзема, аж до розвитку системних реакцій, таких як анафілактичний шок. Можливі перехресні реакції з: ківі, лісовий горіх і інші горіхи, борошно вівсяне і пшеничне.
Тип біоматеріалу та способи взяття:
Тип БМ | ||||
---|---|---|---|---|
венозна кров |
Правила підготовки пацієнта
венозна кров
Правила доставки біоматеріалів до лабораторії
венозна кров
Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.
У лабораторному довіднику можна ознайомитися з докладним описом дослідження