Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Скринінг харчової алергії "fx5"

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Тест FX5 є загальноприйнятим педіатричним дослідженням на харчову алергію, що включає в себе шість найбільш важливих харчових компонентів, що провокують алергію у дітей. У 90% випадків харчової алергії у дітей до 3х років,що були зареєстровані серед європейської популяції, були виявлені антитіла класу IgE до протеїну коров'ячого молока, білку курячого яйця, пшениці, тріски, арахісу або сої. Отже, даний скринінговий тест доцільно проводити на початкових етапах алергологічного обстеження дітей раннього віку, у яких не вдається точно встановити тип їжі, який зумовлює шкірні / гастроентерологічні симптоми, а також у тих випадках, коли підозрюється множинна харчова алергія.У разі позитивного результату рекомендується тимчасово виключити зазначені продукти з раціону і провести розширене дослідження для диференціації ступеня чутливості окремо до кожного компоненту скринінгового тесту. Якість тесту підтверджується сертифікатом програми зовнішньої оцінки якості Quality Club.

Показання для призначення

1. Диференційна діагностика атопічної / неатопічної природи захворювання у дітей раннього віку з респіраторними, шкірними, гастроентерологічними симптомами.  2. Обстеження для виявлення ко-сенсибілізації до харчових алергенів в разі доведеної сенсибілізації до інгаляційних алергенів у дітей раннього віку.

Маркер

Маркер алергічного генезу симптомів у дітей раннього віку.

Клінічна значущість

1. Встановлення факту алергічної природи симптомів у дітей раннього віку 2. Виявлення ко-сенсибілізації до харчових алергенів.

Склад показників:

Cкринінг харчової алергії "fx 5": білок яйця (f1), молоко (f2), соя (f14), пшениця (f4), тріска (f3), арахіс (f13)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,35
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерференція:

  • Не виявлено.
  • Не виявлено

Інтерпретація:

  • Харчова алергія, сенсибілізація до алергенів, що входять до складу дослідження.
  • Відсутність сенсибілізації до алергенів, що входять до складу дослідження.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому