Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алерген тріска, sIgE (f3)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Тріска (родина Gadidae) є економічно важливою рибою, поширеною в північно-західній частині Атлантичного океану, яка зустрічається у водах Канади, Гренландії та Північної Кароліни. Це холодноводна риба, яка може виживати при температурі майже до 20°C і водиться як у прісній, так і в морській воді. Вміст білка тріски зазвичай становить 15-20% від маси тіла. У тріски основним алергеном є м’язовий білок парвальбумін, який є білком, що зв’язує кальцій. Парвальбумін також відомий як «Gad c 1», і це перший алерген, що зв’язує кальцій, охарактеризований з тріски, яка не може бути знищена нагріванням або варінням. Виявлення алергії на тріску базується на анамнезі, шкірному прик-тесті, специфічному IgE та імуноблотінг-тестах.
Перехресна реактивність тріски була тісно пов’язана зі скумбрією (Perciformes), оселедцем (Clupeiformes) і камбалою (Pleuronectiformes). Крім того, парвальбуміни тріски (Gad c 1) перехресно реагують з парвальбумінами лосося (Sal s 1) і минтая (The c 1)
У пацієнтів з алергією на тріску неповне переварювання тріски може призвести до анафілаксії. У той час як у пацієнтів без алергії алергени риби визначаються протягом 10 хвилин і досягають піку через 1-2 години. після проковтування. Травні ферменти викликають фрагментацію білка, що знижує біологічну активність. Однак підвищення рН до 3,0 для травлення призводить до моделей реактивності, порівнянних з неперетравленими екстрактами (8).
Симптоми алергії на тріску можуть вражати один або кілька органів, починаючи від легкої до важкої анафілаксії. Клінічні симптоми починаються менш ніж через 1 хвилину після контакту з рибою. Це може призвести до ураження шкіри (кропив’янка, ангіоневротичний набряк), шлунково-кишкового тракту (оральний алергічний синдром, набряк гортані, спазм, діарея, блювота), респіраторного (ринокон’юнктивіт, бронхоспазм) і важкої анафілаксії в деяких випадках


Маркер

Маркер алергії до тріски

Клінічна значущість

Виявлення сенсибілізації до алергенів тріски на рівні екстракту алергену


Склад показників:

Алерген тріска, sIgE (f3)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому