Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алерген яєчного білку, sIgE (f1)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Яйця є одними з восьми найпоширеніших харчових алергенів у США, а також другою за поширеністю харчовою алергією (після коров’ячого молока) у немовлят і дітей. Фактично, глобальні дані показують, що алергія на яйця вражає від 0,5 до 2,5 % маленьких дітей. Поширеність найвища в Австралії, де алергія вражає до 9% немовлят. На щастя, приблизно 70 % дітей позбуваються алергії на яйця до 16 років.
 У Сполучених Штатах і Європі в переважній більшості випадків в їжу вживають курячі яйця, але споживають також яйця інших видів птиці. Люди з алергією на курячі яйця також можуть мати алергію на яйця інших птахів, таких як перепелині, індичі, качині, гусячі, що робить вищезазначені різновиди яєць небезпечними для більшості людей, які страждають алергією на яйця. Перехресна реактивність до курячого м'яса зустрічається рідко.
Яйце складається з різних типів білків, що пов’язано з різним ризиком спричинення серйозних алергічних реакцій. У той час як деякі люди мають алергію на всі види термічної обробки яєць (сирі, варені та запечені), високий відсоток дітей, які страждають на алергію, можуть переносити термічно оброблені яйця, наприклад, у випічці, оскільки висока температура руйнує білки, що викликають алергію. . Для інших пацієнта слід уникати яєць у всіх формах, оскільки це потенційно може спричинити навіть анафілаксію. Найчастіше алергія на яйця супроводжується такими ознаками, як біль у животі, діарея, нудота, блювання, спазми , на шкірі- алергічна кропив'янка, свербіж, екзема , симптоми з боку дихальних шляхів, важкі прояви у вигляді анафілактичних реакцій
Особливо у дітей алергія на яйця може спричинити атопічний дерматит, (екзема), можливі реакції, включаючи кропив’янку, якщо просто доторкнутися до яйця, не споживаючи його.

Маркер

Маркер алергії до яєчного білку

Клінічна значущість

Виявлення сенсибілізації до яєчного білку на рівні екстракту алергену


Склад показників:

Алерген яєчного білку, sIgE (f1)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому