Графік роботи на Великдень

×
гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Специфічні IgE, Хлоргексидин (c8)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика алергії на ліки

Загальна характеристика

Хлоргексидин використовується у великій кількості продуктів, і це має тенденцію до збільшення, але його присутність іноді може бути «прихованою».  Алергія до хлоргексидину може призвести до різноманітних симптомів, включаючи свербіж, кропив’янку та ангіоневротичний набряк. Хлоргексидин також може викликати алергічний контактний дерматит. Анафілаксія зазвичай виникає, коли хлоргексидин контактує з внутрішніми (слизовими) поверхнями або більш глибокими тканинами під час медичної процедури. Хоча алергія на хлоргексидин зустрічається рідко, це загальновизнана причина анафілаксії під час операції. Інші алергії в анамнезі, такі як екзема, астма або алергічний риніт , не підвищують ризик розвитку алергії на хлоргексидин. Також, люди з алергією на хлоргексидин зазвичай не демонструють реакцій на інші дезінфікуючі через відсутність перехресної реакції.
Хлоргексидин також може викликати  дерматит при подразненні, що не пов’язаний зі справжньою алергією, а пов’язано з безпосереднім подразненням шкіри та призводить до сухості шкіри інколи з мокнучими виразками. Хлоргексидин також може викликати алергічний контактний дерматит. Незважаючи на те, що симптоми алергічного контактного дерматиту схожі на симптоми дерматиту при подразненні, вони відрізняються термінами виникнення реакції ( гостра реакція / через 12-48 годин після контакту з хлоргексидином.

Показання для призначення

1. У діагностиці атопічного дерматиту, алергічного контактного дерматиту, алергічних респіраторній симптомів.

2. У пацієнтів з алергічними реакціями, які виникли під час використання хлоргексидину.

Маркер

Сенсибілізації на хлоргексидин

Клінічна значущість

Алергія до хлоргексидину може призвести до різноманітних симптомів, включаючи свербіж, кропив’янку та ангіоневротичний набряк, алергічний контактний дерматит. 

Анафілаксія зазвичай виникає, коли хлоргексидин контактує з внутрішніми (слизовими) поверхнями або більш глибокими тканинами під час медичної процедури.


Склад показників:

Специфічні IgE, Хлоргексидин (c8)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0.1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому