Графік роботи на Великдень

×
гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Специфічні IgE, Латекс (k82, ImmunoCap)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика алергії на ліки

Загальна характеристика

Латекс являє собою сік каучуковим деревом і використовується у виробництві медичних та побутових предметів, таких як рукавички, анестезіологічні маски, презервативи, повітряні кулі, шапочки для плавання, гумки тощо. Алергія на латекс є однією з  професійних алергій, більший ризик алергії на латекс у медичних працівників, прибиральників, перукарів, тощо. Запобігання контакту - перехід до використання безлатексних засобів. 

Основним шляхом впливу латексу є прямий контакт зі шкірою або слизовою оболонкою або через вдихання. Клінічні прояви IgE-опосередкованої гіперчутливості негайного типу I типу до латексу можуть суттєво відрізнятися в окремих людей і здебільшого залежать від шляху впливу, кількості алергену та особистих факторів. Ці прояви в основному включають кропив’янку або свербіж шкіри, а також можуть призводити до ангіоневротичного набряку, астми або навіть системних реакцій, включаючи анафілаксію, тоді як пацієнти в операційних переважно мають висип або бронхоконстрикцію або навіть серцево-судинний колапс через прямий контакт з латексними білками.

 Синдром «латекс - рослинна їжа» — це синдром перехресної реакції, який спостерігається між білками латексу та широким спектром фруктів, овочів, горіхів, а також зернових, про який повідомлялося приблизно у 30–50 % пацієнтів з алергією на латекс.

Показання для призначення

1. Діагностика алергії на латекс у людей групи ризику:

 • Люди з атопією чи екземою рук

• Неодноразово (особливо в дитинстві) оперовані пацієнти(наприклад, з приводу spina bifida)

• Медичні працівники

• Люди, які використовують господарські рукавиць

2. Діагностика причин респіраторної алергії.

3.Діагностика причин анафілаксії.

4.У пацієнтів з атопічним дерматитом, алергічним контактним дерматитом.

Маркер

Алергії на латекс.

Клінічна значущість

Клінічні прояви IgE-опосередкованої гіперчутливості негайного типу I типу до латексу  включають кропив’янку або свербіж шкіри. Можуть також призводити до ангіонабряку, астми або спричиняти розвиток системних реакцій, включаючи анафілаксію. Особлива увага для пацієнтів під час надання хірургічної допомоги!.

 Синдром «латекс -рослинна їжа» — це синдром перехресної реакції, який спостерігається між білками латексу та широким спектром фруктів, овочів, горіхів, а також зернових, про який повідомлялося приблизно у 30–50 % пацієнтів з алергією на латекс.


Склад показників:

Специфічні IgE, Латекс (k82)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому