гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Пренатальний неінвазивний скринінг Ninalia 5 (NIPT базовий)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Обстеження вагітних

Загальна характеристика

ВАЖЛИВО! Дослідження можна замовити лише у відділенні за наявності спеціального первинного направлення від лікаря
Завантажити направлення
Ризик народження дитини з хромосомною патологією є в будь-якої пари. Хромосомні аномалії зустрічаються з частотою приблизно 1: 150 новонароджених.
Пренатальний скринінг рекомендований всім вагітним після консультації лікаря та УЗД I триместру. Професійні товариства, включаючи Американський коледж акушерів-гінекологів (ACOG), зазначають, що NIPT є найбільш чутливим та специфічним пренатальним скринінговим
тестом.
NIPT (Non-invasive prenatal test) – це пренатальний неінвазивний скринінг, метод визначення ризику наявності у плода хромосомних аномалій.
NIPT виконується на сучасному обладнані світового лідера у галузі секвенування із застосування найновішої методики, яка на даний момент забезпечує найкращу ефективність скринінгу на основні анеуплоїдії за допомогою неінвазивної техніки.
Неінвазивний скринінговий тест використовує позаклітинну ДНК зі зразку крові матері. Окрім материнської ДНК, кров вагітної жінки містить ДНК плоду, що походить із плаценти. Проведення неінвазивного тестування на основі фетальної ДНК із крові вагітної дозволяє з високою точністю виявити ризик хромосомної патології без ризику для плода та майбутньої мами.
Тест можна виконати починаючи з 10 тижнів гестації.

Пренатальний неінвазивний скринінг Ninalia 5 (NIPT базовий) дозволяє отримати інформацію по ризику Трисомій 21, 18 та 13 хромосом, визначити стать плода, а також анеуплоїдії статевих хромосом.
Увага! Даний тест НЕ визначає ризик аномалій інших аутосом та хромосомного дисбалансу понад 7 Мб. Для замовлення розширеного тесту, перейдіть на сторінку Пренатальний неінвазивний скринінг Ninalia Genomewide Complete (NIPT розширений)

Показання для призначення

НІПТ рекомендується лише за відсутності анатомічних аномалій за даними УЗД для вагітних, що увійшли до групи проміжного ризику трисомії за 21, 18, та/або 13 хромосомами у плода. У разі позитивного результату НІПТ з метою постановки діагнозу показано проведення інвазивної діагностичної процедури.


Маркер

Хромосомних аномалій плода


Клінічна значущість

Результати досліджень дозволять:
• Оцінити ризик основних Трисомій 21, 13, 18 хромосом;
• визначити стать плода та наявність ризику анеуплоїдії статевих хромосом
• у разі позитивного результату скерувати вагітну на консультацію до генетика для розгляду питання про необхідність подальшої інвазивної діагностики для підтвердження/спростування діагнозу.
Чутливість тесту становить:
>99,9% – для трисомій 21, 18 та 13;
Специфічність > 99,8%.
Важливо: NIPT є високочутливим скринінговим тестом, але не діагностичним. Для підтвердження хромосомної патології у плода необхідне проведення інвазивної діагностики.


Склад показників:

Пренатальний неінвазивний скринінг Ninalia 5 (NIPT базовий)

NIPT English

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Цільна ВК/Streck. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер "Streck" для крові, 10 мл. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 5 дн.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому