гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Діагностична ІГХ 1 категорії складності

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Імуногістохімічне (ІГХ) виявлення клітинних компонентів (антигенів) шляхом зв'язування з міченими антитілами є невід'ємною частиною патомофологічної діагностики, забезпечуючи виявлення гормонів та їх рецепторів, ферментів, імуноглобулінів, компонентів клітин та окремих генів. ІГХ дослідження поділяють на 3 категорії складності


Показання для призначення

Запальні та передпухлинні процеси різних локалізацій, доброякісні та пограничні пухлини яєчника, молочної залози  (крім філозних, мезенхімальних пухлин), шкіри (меланоніхії, вітіліго, мастоцитоз, «гало» невус

Маркер

ІГХ дослідження з необхідними для діагностики маркерами

Клінічна значущість

ІГХ дослідження допомагає не лише діагностувати пухлину, визначити її нозологічний тип, первинне пухлинне вогнище, злоякісне переродження клітин, а й прогноз захворювання, чутливість до терапії.


Склад показників:

Імуногістохімічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: Зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Парафіновий блок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, час доставки не обмежений Коментар: доставлений парафіновий блок має знаходитись у контейнері (захищений від вологи та пошкоджень) .

Інтерференція:

  • Імуногістохімічне дослідження 1 категорії складності

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому