гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Біоптат пухлини м’яких тканин

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Гістологічне дослідження біоптату пухлини  м'яких тканин відіграє надзвичайно важливу роль в діагностиці доброякісності чи злоякісності пухлинного процесу, що дає можливість онкологу обрати оптимальну для пацієнта тактику лікування.Злоякісні пухлини м'яких тканин мезенхімної природи називаються саркомами.Перебіг саркоми відрізняється за типом тканини з якої вона виникла , а також за ступенем злоякісності процесу. На ці питання може дати відповідь лише морфологічне дослідження біоптату. Інтерпретацію дослідження має робити досвідчений патоморфолог,оскільки не всі злоякісні пухлини м'яких тканин мають визначений гістогенез.

Показання для призначення

Пухлинні утворення м'яких тканин зовнішньої локалізації

Маркер

Маркер патоморфологічних ознак пухлини м'яких тканин

Клінічна значущість

Диференційна діагностика морфологічних ознак  доброякісної та злоякісної природи пухлини. Визначення гістогенезу пухлини.


Склад показників:

Гістологічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Ємність з формаліном, формалін має повністю покривати зразок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, 7 дн.

Інтерференція:

  • Інтерференція між морфологічними ознаками походження пухлини м'яких тканин.  Інтерференція між доброякісним та злоякісним процесом.

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому