гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Гемороідектомія/фісуректомія

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Формуванню гемороїдальніх вузлів сприяють постійні закрепи та проноси, довготривалий кашель, рвота, довготривале надмірне навантаження на м'язи черевної порожнини ( при деяких видах спорту ), процеси в ділянці малої миски, що зменшують її об'єм ( пухлини, вагітність ), портальна гіпертензія. Необхідність операції на гемороїдальних вузлах виникає лише в тих випадках, коли симптоми захворювання заважають нормальній життєдіяльності пацієнта. Тріщиною заднього проходу(  fissura ani), яка підлягає оперативному висіченню,- є хронічна виразка задньопрохідного отвору,з твердими краями , проникаюча в анальний канал,  спонтанно не заживаюча.

Показання для призначення

Абсолютні показання до гемороїдектомії:   1. Часті гемороїдальні кровотечі, що спричиняють наростаюче малокрів'я, при безуспішному консервативному лікуванні.  2. Наявність великих за розміром варикозних вузлів, які унеможливлюють нормальний акт дефекації, часто ускладнюються кровотечами, запаленням та защемленням.  3. Виразкування гемороїдального вузла, підозра на малігнезацію. Показанням до фісуректомії є лише істинні  не заживаючі спонтанно тріщини заднього проходу.

Маркер

Маркер морфологічних ознак патологічного процесу в задньому проході

Клінічна значущість

Диференційна діагностика процесів в гемороїдальних вузлах. Диференційна діагностика процесів у тріщині заднього проходу.


Склад показників:

Гістологічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Ємність з формаліном, формалін має повністю покривати зразок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, 7 дн.

Інтерференція:

  • Інтерференція морфологічних ознак патологічного процесу в прямій кишці

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому