гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Видалення пухлин м’яких тканин (окрім ліпом)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Видалення пухлин м'яких тканин , носить обов'язковий характер для онколога, оскільки доброякісні пухлини іноді переростають в злоякісні, а для злоякісних пухлин, їх видалення - є часом єдиним методом до одужання. Особлива увага серед пухлин м'яких тканин  приділяється діагностиці сарком, які можуть різнитися не тільки локалізацією( у дітей найчастіше- голова, шия;у  дорослих- кінцівки, заочеревинний простір), а й різним гістогенезом( походженням) , від якого залежить злоякісність перебігу процесу та швидкість  метастазування. При видаленні сарком дуже важливо не залишити клітин пухлини по краю резекції. Це досягається за допомогою інтраопераційного гістологічного дослідження, шляхом швидкої заморозки маркованих ділянок біопсії з лона видаленої пухлини. Ділянка з виявленими клітинами пухлини, підлягає повторному висіченню та повторній експрес- біопсії до того моменту, допоки не буде досягнуто повного радикалізму оперативного втручання.Видалений препарат пухлини обов'язково мусить бути дослідженим гістологічно.

Показання для призначення

 Пухлинні утворення м'яких тканин

Маркер

Маркер морфологічних ознак пухлини м'яких тканин

Клінічна значущість

Диференційна діагностика морфологічних ознак  доброякісної та злоякісної природи пухлини. Визначення гістогенезу пухлини.


Склад показників:

Гістологічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Ємність з формаліном, формалін має повністю покривати зразок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, 7 дн.

Інтерференція:

  • Інтерференція між морфологічними ознаками походження пухлини м'яких тканин. Інтерференція між доброякісним та злоякісним процесом.

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому