гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Біоптат печінки (при пухлинній патології)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Біопсія печінки- забір зразка тканини печінки для морфологічного дослідження з ціллю встановлення діагнозу захворювання печінки та вияснення причин порушення функціональності органу, В онкологічній практиці  це  невід'ємна частина діагностики як первинних . так і вторинних пухлинних процесів. Біоптат печінки для гістологічного дослідження отримують в основному шляхом пункційної трепан- біопсії під контролем КТ, або УЗД, а також під час оперативного втручання.

Показання для призначення

1.Гепатомегалія невиясненого генезу. 2. Необхідність диференційної діагностики хронічних дифузних захворювань печінки. 3. Жовтяниця неясного генезу. 4.Гепатити. 5. Біліарний цироз.  6.Підозра на гемохроматоз, глікогеноз, амілоїдоз та ін. відносно рідкісні захворювання та патологічні процеси в печінці.  7. Вогнищева вузлова гіперплазія печінки.  8. Новоутворення в печінці. 9. Ферментопатії.

Маркер

 Маркер морфологічних ознак в досліджуваній тканині печінки.


Склад показників:

Гістологічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Ємність з формаліном, формалін має повністю покривати зразок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, 7 дн.

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому