гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Скринінг алергії на плісняву мх2

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика інгаляційної алергії

Загальна характеристика

Пліснява являється важливим джерелом цілорічних алергенів, що знаходяться як всередині приміщень, так і в зовнішньому середовищі. Вплив грибкових алергенів  може сприяти розвитку і загостренню алергічних захворювань – алергічного риніту, коньюктивіту, алергічної астми. Крім того, висока концентрація спор плісняви на відкритому повітрі асоціюється з тяжкими нападами астми. Поширеність сенсибілізації до плісняви коливається від 3% до 10% серед населення в цілому з більш високою розповсюдженістю серед дітей.
Дослідження «Суміш алергенів плісняви mx2» допомагає виявити пацієнтів, що сенсибілізовані або мають алергію на плісняву. Цей тест містить основні інгаляційні алергени плісняви і дозволяє з високою ймовірністю спростувати / підтвердити алергічну природу респіраторних симптомів у пацієнтів. Дане скринінгове дослідження дає можливість виявити сам факт наявності алергічної реакції на групу алергенів плісняви (Penicillium notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Candida albicans, Alternaria alternata, Helminthosporium halode) , а не на кожен окремий алерген, тому у разі позитивного результату виникає необхідність кількісного виміру рівня специфічних IgE в сироватці пацієнта до алергенів до входять до складу дослідження.

 

Показання для призначення

При наявності симптомів алергічного характеру (почервоніння і печіння слизової очей, сльозотеча і набряк повік, закладеність носа, чхання, кашель, задишка, утруднення дихання та ін.), що можуть турбувати пацієнта цілорічно при перебуванні як в приміщеннях, так і поза ними
При наявності важкого протікання бронхіальної астми
При неможливості провести тестування in vivo з алергенами плісняви
При підозрі на хибнопозитивні або хибнонегативні результати шкірного тестування, у випадку неспівпадіння анамнезу хвороби пацієнта та даних прік-тестування


 

Маркер


Маркер атопії у
пацієнтів з респіраторними симптомами


 

Клінічна значущість

Підтвердження або спростування наявності сенсибілізації до суміші алергенів 6 видів плісняви, що входять в дослідження: P. notatum, C. herbarum, A. fumigatus, C. albicans, A. alternata, H. Halode.
Скринінг алергії в діагностиці захворювань ймовірно пов’язаних з сенсибілізацією до алергенів плісняви (бронхіальна астма, алергічний риніт і кон'юнктивіт і т. д.)
Обгрунтування необхідності визначення специфічних IgE до окремих видів плісняви 


Склад показників:

Скринінг алергії на плісняву mx2: P.notatum, C.herbarum, A.fumigatus, C.albicans, A.alternata, H.halode

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,35
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому