Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Пшениці rTri a14, LTP, IgE (f433)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

rTri a 14 - рекомбінантний білок, що не містить CCD, відноситься до білків переносників ліпідів LTP. Призводить до алергічних реакцій при прийомі всередину, контакті зі шкірою і вдиханні пшеничного борошна (астма пекаря). Висока стійкість LTP до теплової обробки і протеолітичному розщепленнюв в травному тракті, дозволяє алергену проникати в кишковий тракт в майже незмінному стані, і викликати розвиток важких реакцій. Tri a 14 (LTP) мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі: підродини Розацею, Prunoideae (персик, абрикос, слива) і Pomoideae (яблуко). Високий рівень перехресної реактивності спостерігається серед фруктів і овочів, таких як: солодкий каштан, капуста, волоський горіх, салат, і лісовий горіх, виноград і ін.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club. 

Показання для призначення

1. Діагностіка сенсибілізації до Tri a 14 пшениці
2. Для оцінки ризику розвитку системних алергічних реакцій на пшеницю
3. Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації пшениці
4. У діагностиці алергічних захворювань 

Маркер

Мажорний алерген пшениці, може бути маркером перехресної реактивності до рослинної їжі 

Клінічна значущість

Виявлення сенсибілізації до компоненту пшениці Tri a 14, дифдіагностика перехресних реакцій з рослинними алергенами, обгрунтування елімінації пшениці 


Склад показників:

Алергокомпонент пшениці, rTri a14 LTP, IgE (f433)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

  • Сенсибілізація до специфічних компонентів пшениці вказує на справжню харчову алергію на пшеницю і допомагає виключити клінічно незначну сенсибілізацію, викликану перехресною реактивністю з рослинами 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому