Укр
icon
icon
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для пацієнтів
0 800 217 887
Консультація лікаря для пацієнтів
0 800 219 696
Гаряча лінія для лікарів
0 800 752 180
Гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
Гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ
Повернутися

Алергокомпонент Пшениці Tri a19, Omega-5 Gliadin, IgE (f416)

Змінити місто
Дослідження недоступне. Для оформлення змініть місто.

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Пшениця є одним з основних зернових злаків, що належать до сімейства трави (Poaceae або Gramineae) і є основним продуктом харчування по всьому світу. rTri a19 омега-5 гліадін - мажорний алерген пшениці, маркер істинної сенсибілізації до пшениці, яка асоційована з негайною алергією на пшеницю і WDEIA (анафілаксія після вживання пшениці, індукована фізичним навантаженням, прийомом НПЗЗ, прийомом алкоголю або стресом). У дітей IgE-антитіла до Oмега-5 гліадіну (Tri a 19) асоційовані з ризиком миттєвих реакцій на пшеницю, перехресно-реактивний щодо інших гліадинів пшениці. IgE до rTri a19 омега-5 гліадін - маркери важких алергічних реакцій при вживанні пшениці.
Якість тесту підтверджується <a href="https://dila.ua/ukr/sertification/sertifikat-quality-club.html" target="_blank">сертифікатом</a> програми зовнішньої оцінки якості Quality Club. 

Показання для призначення

1. Діагностика сенсибілізації до Tri a 19 пшениці.
2. Для оцінки ризику розвитку системних алергічних реакцій і розвитку WDEIA- синдрому.
3.Обгрунтування рекомендацій щодо елімінації пшениці. 

Маркер

Мажорний алерген пшениці, маркер істиної сенсибілізації до пшениці, маркер ризику розвитку WDEIA- синдрому. 

Клінічна значущість

Сенсибілізація до алергокомпоненту пшениці rTri a19 омега-5 гліадіну вказує на справжню харчову алергію на пшеницю, дозволяє прогнозувати важкі алергічні реакції при вживанні пшениці і наявності ко-факторів (WDEIA- синдром)/


Склад показників:

Алергокомпонент пшениці, rTri a 19 Omega-5 Gliadin, IgE (f416)

Метод: Імунофлюоресцентний аналіз (ImmunoCAP)
Діапазон вимірювань: до 100
Одиниця виміру: Кілоодиниця алергена на літр

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1
Метод ImmunoCAP

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Примітки:Дослідження проводиться у будь-який час протягом доби, незалежно від прийому їжі.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Інтерпретація:

  • Сенсибілізація до аллергокомпоненту пшениці rTri a19 омега-5 гліадіну вказує на справжню харчову алергію на пшеницю 

  • Відсутність сенсибілізації до омега-5 гліадіну 

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому