гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Специфічні IgE, диня (f87)

Повернутися

Діагностичний напрямок

Діагностика харчової алергії

Загальна характеристика

Диня - баштанна культура, рослина сімейства гарбузові, низькоалергенна. Основним алергеном дині є білок профілін, що міститься також в пилку рослин, деяких харчових продуктах, латексі. Встановлено перехресна реактивність між алергенами моркви, кавуна, гарбуза, огірків, кабачків, насіння гарбуза, селери, а також пилку бур'янів (полин, амброзія) і латексу.

Показання для призначення

Для діагностики алергічних захворювань (харчова алергія, атопічний дерматит, бронхіальна астма, алергічний риніт, респіраторний алергоз).
Для оцінки ризику розвитку алергічних реакцій на диню

Маркер

Маркер сенсибілізації до дині

Клінічна значущість

Визначення наявності і ступеня сенсибілізації до дині

Склад показників:

Специфічні IgE, диня (f87)

Метод: Хемілюмінесцентний імуноаналіз
Діапазон вимірювань: 0.1 - 100
Одиниця виміру: кОд/л

Референтні значення:

Вік
Ч
Ж
Коментарі
0 - 120Р
< 0,1

                                                                    

Правила підготовки пацієнта

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 4 години Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому