гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

p16, Ki-67, верифікація HSIL, ІГХ

Повернутися

Діагностичний напрямок

Патоморфологічна діагностика

Загальна характеристика

Проведення імуногістохімічного дослідження з маркерами p16, Ki-67 дозволяє чітко  підтвердити CIN II та CIN III, адекватно класифікувати стадії диспластичного процесу в шийці матки, особливо в клітинах, які піддалися мутантній дії вірусу папіломи людини ( ВПЛ ), а також віддиференціювати плоскоклітинне інтраепітеліальне ураження високого ступеню ( HSIL ) від початкових форм раку шийки матки.

Показання для призначення

1. Диференціальна діагностика між помірною та тяжкою інтраепітеліальними неоплазіями (дисплазіями, -IN2 та -IN3). У випадках, коли деякі стани маскуються під передракові зміни (наприклад, незріла метаплазія, атрофія, реперативні епітеліальні зміни).

2. При гістологічному заключенні помірна інтраепітеліальна неоплазія (дисплазія CIN 2, -IN2).

3. При розбіжності професійних заключень в гістологічній інтерпретації зразка.

4. Спеціальні обставини. Доповнення до гістологічного заключення легкої інтраепітеліальної неоплазія (дисплазія, -IN I) у випадках, коли цитологічне заключення було: HSIL, ASC-H, ASC-US, який асоційований з HPV-16, AGC.

ВАЖЛИВО: Не використовується для рутинного дослідження, коли має місце гістологічне заключення негативне щодо інтраепітеліальної неоплазії, або встановлена легка CIN 1, -IN1, або тяжка CIN 3, -IN3 інтраепітеліальна неоплазія (дисплазія).

Цитологічний висновок: HSIL, ASC-H, ASC-US, асоційовані ВПЛ-16, AGC

Маркер

p16 - маркер діагностики диспластичних процесів в шийці матки.

Кi-67 - маркер активної проліферації

Позитивна імунологічна реакція в клітинах інтраепітеліальної неоплазії

Клінічна значущість

Діагностика ВПЛ-асоційованої дисплазії шийки матки. Експресія Кi-67 дозволяє виділити пухлинні клітини, що знаходяться в активній фазі клітинного циклу.


Склад показників:

Імуногістохімічне дослідження

Метод: Патоморфологічна мікроскопія

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

зразок тканини

Біоматеріал для дослідження: Зразок тканини. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Парафіновий блок. Умови доставки: Температура від 9 до 25 градусів, час доставки не обмежений Коментар: доставлений парафіновий блок має знаходитись у контейнері (захищений від вологи та пошкоджень) .

Інтерференція:

  • Імуногістохімічне дослідження 1 категорії складності

Інтерпретація:

  • Патогістологічний висновок згідно з гістологічною класифікацією пухлин ВООЗ. Кодування за системою ICD (ICD-10 Version:2019, Міжнародна класифікація хвороб), SNOMED CT (Систематизована медична номенклатура - Клінічні терміни)

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому