Гістамін життєво необхідний для організму людини. Він присутній у кожній клітині та впливає на імунітет, процес сну чи безсоння та ін. У здорової людини гістамін, що потрапляє в організм, розщеплюється в тонкій кишці за допомогою ферменту діаміноксидази. При нестачі діаміноксидази або її зниженої активності вживання їжі, що містить гістамін, викликає схожі з алергією симптоми. До них відноситься кропив'янка, свербіж шкіри, нудота і блювота, біль у животі, метеоризм, діарея, головний біль, запаморочення, гіпотонія, тахікардія, серцева аритмія, закладеність носа, ринорея, дисменорея.
Люди з цією хворобою довгий час не можуть з'ясувати причину* поганого самопочуття. Для точної діагностики несприйняття гістаміну експерти компанії ДІЛА вводять нове дослідження «Діаміноксидаза». Результати дослідження відображають визначення діаміноксидази у крові людини в кількісному форматі.
Лікар призначає аналіз «Діаміноксидаза» з метою:
- діагностики несприйняття гістаміну
- диференціальної діагностики несприйняття гістаміну від алергії, хронічного запалення слизової кишечника (при хворобі Крона, виразковому коліті та ін.)
- моніторингу перебігу захворювання, контролю терапії та результатів безгістамінової дієти.
Дослідження доцільно проводити до переходу на безгістамінову дієту. Кров з вени потрібно здати вранці до 11:00, натщесерце, через 8-12 год після вживання їжі.
Експерти компанії ДІЛА не рекомендують пацієнтові самостійно інтерпретувати результати дослідження і займатися самодіагностикою. Необхідно звернутися до лікаря для оцінки результату і призначення лікування, якщо це необхідно для попередження розвитку ускладнень.
* Факторами, які призводять до несприйняття гістаміну, є:
- продукти харчування, що містять гістамін (риба, сир, ковбаса, декілька сортів фруктів і овочів та ін.)
- лікарські препарати, нейропептиди, ензими
- алкоголь (вино, пиво)
- нестача вітаміну B6
- гіпоксія
- пошкодження ентероцитів при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
|