гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

Комплекс №214 "Передопераційне обстеження, для дітей"

Повернутися

Діагностичний напрямок

Функціональний стан організму

Загальна характеристика

Підготовка до операції включає в себе комплекс діагностичних заходів з урахуванням клінічних і індивідуальних особливостей пацієнта і характеру подальшого оперативного втручання. Один з важливих етапів цієї підготовки – це  лабораторне обстеження, яке допомагає виявити захворювання, що можуть стати причиною ускладнень під час операції або погіршити перебіг післяопераційного періоду.

Показання для призначення

Передопераційне обстеження

Маркер

Лабораторне обстеження, яке  допомагає виявити захворювання, що можуть стати причиною ускладнень під час операції або погіршити перебіг післяопераційного періоду.

Клінічна значущість

Базовий комплекс досліджень сформований для пацієнтів, які готуються до різних оперативних втручань. Обстеження рекомендується проводити за 7 днів до операції.


Правила підготовки пацієнта

сеча (вакует)

Важливо:Доставити у відділення ДІЛА при температурі +2-25°C протягом 24 годин.Примітки:Перед збором сечі обов'язково провести туалет зовнішніх статевих органів. В стерильний контейнер зібрати середню порцію першої ранкової сечі, потім відібрати з неї необхідний об'єм у вакуумну пробірку Vacuette з консервантом відповідно інструкції. Сечу в уриновакует рекомендовано перенести протягом 30 хвилин, але не більше 2 годин, з моменту збору. Перед початком переглянути інструкцію.

інструкція_калу_цит.pdfІнструкція Сеча Осмоляльність.pdfІнструкція збору сечі- Загальноклінічні досл..pdfІнструкція збору сечі -Загальноклінічні+Бактеріологічні досл..pdf

венозна кров

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 24 години Не вживати алкоголь. За 8 годин Витримати голодування, виключити жирну їжу. Можна пити воду. За 1 годину не палити. За 15 хвилин посидіти,відпочити. Безпосередньо перед обстеженням виключити фізичні навантаження та стреси. Для дітей до 1 року - бажано дотриматись максимально можливого проміжку між годуваннями, або безпосередньо перед наступним годуванням.

інструкція_калу_цит.pdfІнструкція Сеча Осмоляльність.pdfІнструкція збору сечі- Загальноклінічні досл..pdfІнструкція збору сечі -Загальноклінічні+Бактеріологічні досл..pdf

кал

Умови підготовки (якщо інше не визначено лікарем):За 3 доби Припинити прийом антимікробних препаратів, проносних засобів, клізм, свічок. Безпосередньо перед обстеженням Не вживати алкоголь. Не вживати продукти харчування, які посилюють бродіння в кишечнику.Особливості забору:Кал приймається тільки у спеціально призначених для збору біоматеріалу (калу або сечі) пластикових контейнерах з кришкою, які можна придбати в аптеках або у відділеннях ДІЛА.Примітки:Ознайомтесь з особливостями правил підготовки, збирання та доставки калу в закладці "ПРАВИЛА ПІДГОТОВКИ" на сторінці "ПАЦІЄНТАМ" , в інструкції до дослідження або зверніться до відділення ДІЛА. Рекомендовано: зберігання та доставка зразку у відділення протягом 2 год при +2...+25°С.

інструкція_калу_цит.pdfІнструкція Сеча Осмоляльність.pdfІнструкція збору сечі- Загальноклінічні досл..pdfІнструкція збору сечі -Загальноклінічні+Бактеріологічні досл..pdf

Правила доставки біоматеріалів до лабораторії

сеча (вакует)

Біоматеріал для дослідження: Сеча (ЗАС). Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Vacuette з консервантом, 8,0 мл. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 72 год.

венозна кров

Біоматеріал для дослідження: цільна ВК/ ЗАК без ФОРМУЛИ. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Система з ЕДТА без розподільного геля, 2,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год.

Біоматеріал для дослідження: плазма ВК/Na-Cit. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з цитратом натрію, 3,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: при доставці >10 годин, центрифугувати, відбрати плазму та заморозити, доставити на сухому льоді. Умови доставки: Температура від 18 до 25 градусів, 10 год.

Біоматеріал для дослідження: Цільна кров/ЕДТА (ІмГем). Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Система з ЕДТА без розподільного геля, 4,0 мл. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

Біоматеріал для дослідження: Плазма ВК/Na-F. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з фторидом натрію, 2,0 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 24 год. Коментар: при доставці до лабораторії довше, ніж 20 годин, відібрати плазму у 2 епендорфи.

Біоматеріал для дослідження: Сироватка ВК. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Вакутейнер з розподільним гелем, 3,5 мл. ПреА обробка перед транспортуванням: центрифугувати пробірку. Умови доставки: Температура від 2 до 25 градусів, 24 год.

кал

Біоматеріал для дослідження: Кал. Тип пробірки, об’єм БМ в пробірці: Контейнер для збору біоматеріалу. ПреА обробка перед транспортуванням: зберігати у холодильнику. Умови доставки: Температура від 2 до 8 градусів, 12 год. Коментар: Увага! Для цитологічних досліджень калу потрібен окремий контейнер..

Інтерференція:

    • Див. посилання по кожному показнику
    • Див. посилання по кожному показнику,

Інтерпретація:

    • Зміни показників програми дозволяють комплексно оцінити стан пацієнта та виявити патологію, яка потребує лікування до оперативного втручання.
    • Зміни показників програми дозволяють комплексно оцінити стан пацієнта та виявити патологію, яка потребує лікування до оперативного втручання.
Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому