гаряча лінія для пацієнтів
icon
0 800 217 887
7:00 - 20:00
Консультація лікаря для пацієнтів
icon
0 800 219 696
7:00 - 20:00
гаряча лінія для лікарів
icon
0 800 752 180
7:00 - 20:00
Багатоканальний телефон для мешканців міста Київ

У Києві відбулася колегія ендокринологів «Новини тиреоїдології 2017»

16.03.2017
Фото - У Києві відбулася колегія ендокринологів «Новини тиреоїдології 2017»

На початку березня в Києві відбувся черговий професійний захід з циклу колегій з МЛ ДІЛА «Новини тиреоїдології 2017», який зібрав спікерів та професіоналів-ендокринологів для обговорення новин тиреоїдології, підтверджуючи статус МЛ ДІЛА як лідера з високої точності результатів лабораторної діагностики.

Традиційно з привітальним словом до професійної аудиторії звернулася медичний директор МЛ ДІЛА Сідорова Ірина В'ячеславівна. У її доповіді були висвітлені проблемні питання діагностики захворювань щитоподібної залози та фактори впливу на інтерпретацію результатів гормонального обстеження, а саме - при оцінці функціонального стану щитоподібної залози лікар має враховувати фактори інтерференції та добової, сезонної варіабельності показників.

У доповіді професора Коваленка Андрія Євгеновича (завідувач відділом хірургії ендокринних залоз Інституту ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка, д. мед. н.) акцентовано увагу колег на сучасних принципах менеджменту тиреоїдних вузлів та папілярних карцином у жінок репродуктивного віку та вагітних. Зокрема, використання протоколів Американської тиреоїдної асоціації 2017 року забезпечить жінці з патологією щитоподібної залози повноцінну, максимально наближену до показників здорової, реалізацію репродуктивної функції.

Особливості диференційованого підходу до ведення субклінічних форм порушення функції щитоподібної залози (гіпер-, гіпотиреозу) у різних категорій пацієнтів розкрила у своїй доповіді доцент кафедри ендокринології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, к. мед. н., науковий консультант МЛ ДІЛА Бобрик Марина Іванівна. Чіткі та зрозумілі актуальні алгоритми діагностики та лікування даних синдромів (на основі клінічних керівництв Европейської тиреоїдної асоціації та Американської тиреоїдної асоціації 2016-2017 рр.) викликали жвавий інтерес та ініціювали професійну дискусію аудиторії.

Завідувач відділом профілактики та лікування цукрового діабету Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, д. мед. н. Тетяна Юрїївна Юзвенко у своїй доповіді повідомила про патогенетичні механізми взаємозв’язку між гіпотиреозом та ожирінням. Представлено унікальні дані власних досліджень, сучасні міжнародні алгоритми обстеження хворих з поєднаною патологією, які дозволять практикуючому ендокринологу провести адекватну корекцію стану та покращити якість життя хворого.
Професійне спілкування ендокринологів на колегії з МЛ ДІЛА щодо діагностичних рішень клінічних задач в тиреоїдології дало змогу лікарям обговорити впровадження алгоритмів актуальних міжнародних протоколів у щоденну практику.

Найбільшу зацікавленість викликали актуальні та проблемні питання тиреоїдології, зокрема, варіабельність гормонів щитоподібної залози протягом доби, діагностичний алгоритм та подальша тактика лікування пацієнтів при розходженні клінічної картини та результатів лабораторного обстеження. Фахові дискусії та конструктивні пропозиції лунали і при обговоренні питань підготовки до вагітності жінок, прооперованих з приводу раку щитоподібної залози, які отримували лікування радіоактивним йодом. Дискутабельним залишається питання доцільності грудного вигодовування у породіль з автоімунними захворюваннями щитоподібної залози. Унікальні дані власних досліджень взаємозв’язку між гіпотиреозом та ожирінням привернули увагу до поєднаної патології.
Питання до спікерів та дискусія професіоналів підтверджують інтерес до колегій та статус МЛ ДІЛА як багаторічного партнера лікаря у діагностичному пошуку кращого рішення.

Завантажте наші додатки
для iOS та Android
Замовте виклик медсестри додому